Medelhavskryssning!

Upptäck de klassiska hamnarna i Medelhavet på lyxyakt… med härliga viner!

På denna fantastiska rutt med start och slut i Monaco besöker vi de vackraste hamnarna du kan tänka dig – från pittoreska lilla Portovenere till jetsetstaden St. Tropez. Från Monaco går färden via Portofino, Portovenere, St.Tropez och Antibes innan vi landar åter i Monaco.

Båten avgår den 16:e maj och angör åter Monaco den 21:a maj 2015.

 

Med fokus på vin

Just denna rutt är en dedikerad ”Wine Voyage” som SeaDream Yacht Club gör i samarbete med The Wineagency, där du har möjlighet att delta i ett antal exklusiva, vinrelaterade aktiviteter. Bland annat har vi sällskap av Ann Burgaz – VD och grundare av The Wineagency, utnämd till Årets Vinimportör 2013.

Utöver en spännande champagneprovning, ledd av Ann, med viner från Champagne Pierre Péters och Champagne André Clouet så kommer några av The Wineagencys stora vinmakare ombord på skeppet! Marilisa Allegrini och Francesco Mazzei kommer båda för att hålla provningar och exklusiva vinmakarmiddagar.

Möt Marilisa Allegrini

Till Portofino kommer Marilisa Allegrini, leading lady för Allegrini Estates och den perfekta värdinnan. Hon har förberett en vinmakarmiddag ombord med provning av goda viner från Allegrinis tre domäner i Montalcino, Verona och Bolgheri. Your Wineclubs och The Wineagencys medlemmar får dessutom en unik vertikalprovning på toppvinet La Poja!

En italienare du inte kan motstå!

I Portovenere får vi möjlighet att träffa Francesco Mazzei från Marchesi Mazzei. Vinmakandet har Francesco i blodet eftersom han är den tjugofjärde verksamma generationen sedan starten 1435. På eftermiddagen bjuder Francesco till vinprovning: Castello di Fonterutolo Chianti Grande Selezione visar klassisk elegans medan Zizola – Mazzeis vingård på Sicilien – kännetecknas av modern kraft. Självklart kommer några äldre årgångar oss till godo. Your Wineclubs och The Wineagencys medlemmar sitter med Francesco vid bordet denna middag.

Njutningsfulla roséviner

St.Tropez ”är” rosévin och därför passar vi på att få en specialvisning av kända roséproducenten Minuty. Här blir vi visade runt och får självklart smaka utsökta roséviner – förhoppningsvis intagna under strålande solsken! En tur i söta Gassin, med utsikt över bukten, rundar av besöket.

Erica Landin är resans ciceron

Ciceron för resan är svenska Erica Landin som, utöver sin roll som global Wine Director för SeaDream Yacht Club, även är fast skribent för Allt om Vin, Gourmet och alltommat.se. Erica och Ann håller gemensamt i programmet denna vecka och med uttalat champagneintresse blir det även en kurs i sabrering ombord.

 

BOKNINGSANVISNINGAR

Säkra din plats genom att reservera din hytt hos vår samarbetspartner för denna resa Lime travel

Tel 08/545 151 60 * info@limetravel.se

Kontaktpersoner: Lotta Kronstam eller Katarina Lakocinski

När du bokar resan med Lime travel ingår de utvalda vinerna för resans två vinmakarmiddagar ombord. Du har också plats på vingårdsutflykten garanterad.

Läs mer om SeaDream Yacht Club här: http://www.seadream.com

Med reservation för eventuella programändringar.

Kommentarer inaktiverade.