José Maria da Fonseca TOUR

José Maria da Fonseca TOUR i Örebro, Uddevalla och Göteborg!

Välkommen på provning och winemakers dinner som hålls av ingen mindre än António Soares Franco från det anrika vinhuset José Maria da Fonseca – en av vinvärldens största profiler. Vi värmer upp med en smakrik och elegant provning innan vi går till bords för en delikat middag med ytterligare internationellt erkända viner.

• Periquita Original 2012
• Periquita Reserva 2011
• Periquita Superyor 2009
• Ripanço 2012
• J 2011
• J 2009
• Periquita White 2012
• Domingos Touriga Nacional Syrah 2011
• Hexagon 2008
• Alambre Moscatel de Setúbal 10 años

Evenemanget kommer att hållas under tre tillfällen:

  • Fredag den 28 februari 2014, kl. 18.30 på Elite Stora hotellet i Örebro, Drottninggatan 1, mitt emot Örebro Slott. Skicka din anmälan till orebro@wineselection.se.
  • Lördagen den 1 mars 2014, kl. 19.00 på Best Western Hotel Carlia, Norra Drottninggatan 26, Uddevalla. Gästkock: Alex Gastronomi. Skicka din anmälan till uddevalla@wineselection.se.
  • Söndagen den 2 mars 2014, kl. 17.00 på Hotel Riverton, Stora Badhusgatan 26, Göteborg. Skicka din anmälan till goteborg@wineselection.se.

Pris: 695 kr/pp. Betalning sker till PlusGiro efter anmälan. Du får PG-nr i bekräftelsen på Din anmälan.

JOSÉ MARIA DA FONSECA

Trots att José Maria da Fonseca hade en fin examen i matematik från universitetet i Coimbra, kunde han nog inte räkna ut vilket avtryck han skulle göra i vinvärlden när han lät plantera sina första vinstockar på Setúbalhalvön, söder om Lissabon i mitten av 1800-talet.

Idag leder hans ättlingar ett av världens mest framgångsrika vinföretag. Och flaggskeppet är nu som då ett av världens mest välkända rödviner.Varför José Maria da Fonseca 1834 bestämde sig för att överge matematiken till förmån för vinet, är höljt i historiens dunkel, men massor av vinälskare runtom i världen är glada att över han bytte bana.

Mångbegåvad var han uppenbarligen, och låg långt före sin tid både när det gällde själva vinodlandet och marknadsföringen av det vin han producerade. När de andra portugisiska odlarna lät vinrankorna krypa längs marken, band han upp dem så att solen kom åt druvorna bättre. När de andra sålde sitt vin på fat, föredrog han att buteljera. På det sättet fick han total kontroll över hela processen och kunde garantera att innehållet höll högsta kvalitet.

Idag leds JM Fonseca av sjätte generationens ättlingar till José Maria. Två bröder har sett till att den traditionsrika firman går i täten när det gäller modernt vinhantverk. António Soares Franco är verkställande direktör och Domingo Soares Franco är chefsvinmakare.

Kommentarer inaktiverade.