Smaklig spis med Torricella 2011!

Mitt i sommaren tar vi emot den nya årgången av Torricella 2011 – det fantastiska torra, vita vinet som är en blandning av 80% Chardonnay och 20% Sauvignon Blanc.
Färgen på vinet är ljus som en linnegardin, det doftar av sommarens alla exotiska frukter, och toppas med vanilj, och smaken är lång och balanserad med de för Brolio så typiska mineraltonerna.

En rätt som i sin enkelhet passar alldeles utmärkt så här på sommaren, som harmoniserar väl med vinet, och dessutom är en av Baron Francesco Ricasoli’s egna favoriter; Spaghetti med ost och peppar!

- 500 g pici past (eller en pasta som är som en fetare spaghetti)
- 200 g cacio-ost (eller blanda själv lika delar parmesan och pecorino, riven)
- 50 g smör
- hela pepparkorn
- vitlök
- olivolja
- salt

Medan pastavattnet kokar, värm olivoljan i pannan, och låt sedan den oskalade vitlöksklyftan få puttra däri tills den fått färg och gett smak innan du plockar bort den.
Krossa pepparkornen ganska grovt.
Ta lite av pastavattnet, eller motsvarande mängd buljong, i pannan och rör om.
Häll av pastan, och häll sedan ner pastan i pannan, värm på lite tills vätskan börjar bubbla, slå då av värmen.
Addera smöret och osten, lite i taget, till pastan i pannan, kanske lite mer vätska så det inte klibbar ihop helt, pastan ska vara separerad.
Servera med ett glas Torricella 2011 – smaklig måltid!

Torricella 2011
Artikelnummer 7179
Pris 139 kronor

 

 

Kommentarer inaktiverade.