First Drop – inte vad du tror!

John Retsas och Matt Gant huserar i den kultförklarade regionen Barossa i South Australia, och gör högklassiga viner med oerhört mycket attityd under namnet First Drop Winery.
Matt Gant kommer ursprungligen från England där han kom i kontakt med vin när han läste geografi på universitetet. Matt blev vinfrälst efter en vinresa, och efter avklarade studier satte han av till Nya Zeeland för att arbeta på vineri, och det blev startskottet på hans karriär som tog honom till Spanien, Italien, Portugal, USA och slutligen Australien. Här fick Matt snabbt mycket gott rykte och blev utnämnd till Young Winemaker of the Year av Wine Society 2004.

John Retsas är uppvuxen i Australien av europeiska föräldrar. Vin var en naturlig del av kulturen hemma hos John, eftersom föräldrarna var mycket vinintresserade, och familjen provade även på egen tillverkning. John har sysslat med marknadsföring hos flertalet stora australiensiska producenter.

Det handlar om smakrika viner från unika vingårdar i Barossa valley, McLaren Vale och Adelaide Hills, med etiketter som har glimten i ögat. Men, förleds nu inte av den avdramatiserade inställningen till vin, de gör riktigt seriösa viner kvalitetsmässigt som får återkommande bra betyg i internationell press. James Halliday, den australiske vingurun är ett exempel som höjer dem till skyarna, och här hemma säger DINA VINER 2013 följande; ”Årets första superfynd kommer från den för mig nya producenten First Drop Wines i Australien. Vinet heter Mother’s Milk Barossa Shiraz. First Drop Wines gjorde sina första viner 2004, men redan nu gör man viner i världsklass”

Mother’s Milk Barossa Shiraz 2009
Artnr: 95373
Pris: 159 kr
 

Kommentarer inaktiverade.