Upptäck Sydafrika!

Upptäck Sydafrika!

Sydafrika räknas som en ganska ny vinnation, men här har faktiskt odlats druvor för vinframställning sedan 1600-talet. Många menar att Sydafrika är det mest europeiska av Nya världens vinländer. Vi har samlat tre viner från två verkliga topproducenter i en låda som bjuder på en perfekt blandning mellan sydafrikansk charm och europeisk finess!

Buteljer: 6
Pris: 1 020 kr

Beställ på www.systembolaget.se/72357

Sydafrikalådan innehåller 2 flaskor vardera av följande viner:

Ernie Els Wines: Sauvignon Blanc 2013
Western Cape, Sydafrika, 750 ml
Druvsort: 100% sauvignon blanc
Vinets karaktär: Friskt, fräscht och med en doft packad av tropiska frukter, krusbär, melon och lime. I smaken finns passionsfrukt, melon, lime, grönpeppar och en fin, komplex mineralitet med inslag av skiffer.
Passar till: Fisk, skaldjur och sallader. Utmärkt buffévin!

Ernie Els Wines: Merlot 2011
Stellenbosch, Sydafrika, 750 ml
Druvsort: 100% merlot
Vinets karaktär: Mycket elegant, medelfylligt vin med perfekt balans mellan sammetsmjuk frukt och närvarande, men väl integrerade tanniner. Plommon och mörk choklad dominerar doften. Smaken rymmer inslag av svarta vinbär, rökt kött, choklad och fat.
Passar till: Rätter av nöt-, lamm- och griskött.

Jordan Wines: The Prospector Syrah 2010
Stellenbosch, Sydafrika, 750 ml
Druvsort: 100% syrah
Vinets karaktär: Kraftfullt och intensivt vin med mörk frukt. Rik doft och smak med inslag av mörka bär, mörk choklad, rostade fat och nyanser av fynbos, den lokala undervegetationen, som påminner om torkade kryddörter. Jordmånen bidrar med en unik mineralitet.
Passar till: Kraftiga rätter av nöt eller vilt. Gärna grillat!

Beställ på www.systembolaget.se/72357

Kommentarer inaktiverade.